fbpx

Kansen MBO’ers op arbeidsmarkt nemen toe

Ben je op zoek naar een opleiding? Lees dan snel verder! Uitzendbureau Randstad deed onderzoek naar de kansen in verschillende beroepen. Wat blijkt: de relatieve kansen voor mensen met een mbo-opleiding zijn toegenomen.

Mensen die een afgeronde mbo-opleiding hebben gedaan, maken volgens Randstad relatief meer kans op een beroep. Het gaat voornamelijk om beroepen als monteur, kok en hovenier. Ook verwacht het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) dat de kansen voor mbo’ers stabiel blijft. Volgens Bart van Krimpen, arbeidsmarktspecialist van Randstad, zijn de conclusies te baseren op een grote instroom van jongeren die de komende jaren hun bachelor diploma halen. “Dat terwijl de instroom vanuit mbo-opleidingen relatief beperkter is.” Zo staan mbo’ers in een betere positie. Er is namelijk minder concurrentie.

Waarom hebben Tetrix BBL+ leerlingen een goede kans op de arbeidsmarkt?

Allereerst profiteren deze studenten van een doordachte combinatie van theoretische kennis en praktische ervaring (BBL+) tijdens hun opleiding. Door het duale karakter van het BBL+-traject kunnen studenten direct hun opgedane vaardigheden toepassen in de praktijk, waardoor ze goed voorbereid worden op de arbeidsmarkt.

Daarnaast heeft Tetrix techniekopleidingen sterke banden met diverse bedrijven in de technische sector. Dit netwerk biedt BBL-studenten aantrekkelijke leerwerkplekken en uiteindelijk vaste posities bij gerenommeerde bedrijven. De focus op praktijkgerichte vaardigheden en de nauwe samenwerking met het bedrijfsleven vergroten niet alleen de inzetbaarheid van de studenten, maar zorgen er ook voor dat ze direct aansluiting vinden bij potentiële werkgevers. Kortom, Tetrix wij bieden BBL-studenten een solide basis en waardevolle connecties die de deuren openen naar veelbelovende carrièremogelijkheden binnen de technische sector.