fbpx

Maatwerktraining conventioneel draaien & frezen

Conventioneel draaien & frezen

Vier medewerkers van Tate & Lyle (vestiging Koog aan de Zaan) hebben deelgenomen aan een maatwerktraining conventioneel draaien en frezen. De week bestaat uit drie dagen frezen en 2 dagen draaien. Deze maatwerktraining is een combinatie van de standaardcursussen draaien en frezen. In een verkort traject worden de belangrijkste technieken en bewerkingen van draaien en frezen geleerd.

Wat doet Tate & Lyle?

Tate & Lyle is een wereldwijde leverancier van ingrediënten en oplossingen in onder andere de voedingsmiddelen- en papierindustrie, en opereert vanuit meer dan 30 locaties over de gehele wereld. Door middel van grootschalige, efficiënte productiefaciliteiten, verwerkt Tate & Lyle grondstof in onderscheidende ingrediënten van hoge kwaliteit. Deze ingrediënten en oplossingen voegen smaak, textuur, voedingsstoffen en verhoogde functionaliteit toe aan producten die door miljoenen mensen wereldwijd worden gebruikt of geconsumeerd.

Wat zijn jullie werkzaamheden bij Tate & Lyle?

“Wij zijn werkzaam bij de technische dienst van Tate & Lyle. We zijn verantwoordelijk voor de mechanische onderhoudswerkzaamheden/reparaties en het oplossen van storingen. In onze functie is het erg belangrijk om diverse kennis te hebben in de techniek”.

Waarom dan draaien en frezen? Is dat ook een onderdeel van jullie werk?

“Wij hebben een aantal draai- en freesmachines staan, maar doorgaans werken we daar weinig mee. Er zijn twee collega’s die hier wel mee werken, maar die zijn niet altijd beschikbaar omdat we in ploegen draaien. De insteek van deze training is dan ook om onze basis kennis en vaardigheden in het draaien en frezen te verbeteren. Doordat we nu zelf over de nodige kennis beschikken kunnen we sneller schakelen in situaties dat het nodig is.

Inhoud van de maatwerktraining draaien- en frezen

Na de training worden de deelnemers in staat geacht om de belangrijkste technieken en bewerkingen van draaien en frezen uit te voeren. Zo kun je het materiaal bewerken volgens de juiste bewerkingsvolgorde en voorschriften en kun je de machines instellen en het gereedschap spannen.