fbpx

Maatwerktraining NEN 3140VOP Elektrotechniek

NEN 3140 VOP Elektrotechniek

Deze week hebben wij 5 projectmonteurs van Royal Duyvis Wiener ontvangen op onze Tetrix locatie in Amsterdam. Zij volgen een basiscursus Elektrotechniek inclusief wettelijke erkenning NEN 3140 VOP. Voor het bedrijf is het wenselijk dat het personeel naast mechanische kennis ook elektrotechnische kennis in huis heeft en daar een wettelijke erkenning voor heeft. Daardoor kunnen zij de klant waar mogelijk ook op het gebied van elektrotechniek ontzorgen.

Wat doet Royal Duyvis Wiener?

Royal Duyvis Wiener staat wereldwijd bekend als leverancier van oplossingen in elke industriële omgeving, met name in de cacao- en chocolade-industrie. Voor laboratoriums, grootschalige productie, enkele machines of verwerkingsfabrieken, bieden zij meerdere oplossingen voor het complete proces van cacaoboon tot reep.

Hoe gaan jullie de kennis van de cursus toepassen in het werk?

"Tijdens onze projecten zijn we vooral bezig met de nieuwbouw van machines/machineparken bij cacao- en chocolade fabrieken. Naast de mechanische aspecten hebben wij en onze klant ook te maken met elektrotechniek. Het komt wel eens voor dat er elektrotechnische storingen zijn, hoe fijn is het als wij die zelf in kaart kunnen brengen en wellicht ook kunnen oplossen. Met deze cursus verbeteren we onze basiskennis over elektrotechniek waardoor we beter kunnen functioneren tijdens onze projecten in het buitenland. Hierbij is de NEN 3140 VOP erkenning heel belangrijk, zonder deze erkenning mogen wij hier geen werkzaamheden voor uitvoeren".

Hoe gaan jullie om met de coronacrisis?

"Op dit moment mogen wij niet vliegen/reizen naar onze klanten aan de andere kant van de wereld. Dit zorgt ervoor dat ook wij, niet kunnen ontkomen aan digitalisering van de werkzaamheden. Sinds kort maken wij gebruik van GoPro’s tijdens de opbouw van machines aan de andere kant van de wereld. De klant maakt gebruik van een GoPro en wij kijken mee! Zo kan de klant de machines zelf opbouwen en installeren! Deze manier vergt wel de juiste kennis bij zowel ons als bij de klant, veiligheid gaat namelijk boven alles!"

Inhoud van de maatwerktraining draaien- en frezen

Tijdens de 5-daagse cursus Elektrotechniek gaan de cursisten aan de slag met de volgende onderwerpen:

  • de basisbeginselen van elektrotechniek van bedrijfsinstallaties in de praktijk uitleggen.
  • enkele elektrotechnische handelingen en werkzaamheden in de praktijk verrichten.
  • de belangrijkste wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid toelichten.
  • de gevaren en risico’s bij elektrotechnische werkzaamheden goed inschatten.
  • persoonlijke beschermingsmiddelen op de juiste wijze gebruiken.
  • de NEN 3140 vrijschakelprocedure toepassen om een veilige werksituatie te creëren.
  • een installatie onder spanning bedienen en er metingen aan verrichten.