Eerste Monteur Mechatronica (BBL)

In het kort

Niveau 3
Looptijd 3 jaar (doorstroom 2 jaar)
Diploma Eerste Monteur Mechatronica
Locatie Amsterdam, Den Helder, Heerhugowaard en Zaandam

Modules

Algemene vaardigheden (o.a. 2D tekenen, schema lezen, VCA, Solid Works, E-plan)
Basisvaardigheden metaal (o.a. aftekenen, boren, tappen, kanten, draaien, lassen)
Basisvaardigheden elektrotechniek (o.a. wissel- en gelijkspanning, bedraden en foutzoeken)
Vaardigheden pneumatiek/hydrauliek
Vaardigheden besturingstechniek (o.a. PLC, sensoren, software en robottechniek)
Vaardigheden aandrijftechniek (o.a. monteren, stellen van lagers/assen, uitlijnen van aandrijvingen)
Commerciële vaardigheden en projectmanagement (o.a. werkvoorbereiding, projectmatig werken, presentatietechnieken)
Schrijf je in voor deze opleiding

Eerste Monteur Mechatronica (BBL)

Een eerste monteur Mechatronica is breed opgeleid. Hij kent de fijne kneepjes uit de werktuigbouw, zoals lassen, stellen en monteren. Maar ook meet- , regel- en elektrotechniek behoren tot zijn skills. Dat maakt hem een aantrekkelijke werknemer.

We kunnen niet meer zonder apparaten die ons zware werk lichter maken of zelfs uit handen nemen. En die apparaten worden steeds slimmer. Denk aan huishoudelijke apparatuur, robots, sorteermachines en liften. Of aan apparatuur in de zorg en industriële automatisering. Het vak Mechatronica is niet meer weg te denken. 

Hoe breed wil je leren?

Veelzijdig. Dat kun je jezelf als Eerste Monteur Mechatronica met een gerust hart noemen. Je houdt je immers bezig met mechanica, electronica en besturingstechniek en ontwerpt, bouwt én programmeert bewegende producten.

Tijdens je opleiding Eerste Monteur Mechatronica bepaal je zelf (in overleg met je leerbedrijf) hoe breed je jezelf wilt ontwikkelen. We stemmen de opleiding af op jouw wensen. Zo kun je een uitbreiding maken naar hydrauliek en besturingstechniek. Of je meer verdiepen in PLC-technieken. En word je dus precies zó inzetbaar als jij zelf (en jouw leerbedrijf) wenst. Maatwerk en afwisseling dus. 

Instromen en doorstromen in mechatronica.

Je kunt op de niveau 3 BBL opleiding Eerste Monteur Mechatronica rechtstreeks instromen vanaf het VMBO. Maar je kunt deze opleiding ook volgen als je de opleiding Monteur Mechatronica op niveau 2 bij Tetrix hebt afgerond. Na de opleiding Eerste Monteur Mechatronica heb je de mogelijkheid om door te stomen naar de niveau 4 BBL opleiding Technicus Mechatronica. Zo blijf je volop in ontwikkeling!

Inschrijven vóór 1 mei 2020!

De landelijk geldende aanmelddatum voor toekomstige studenten met toelatingsrecht is, in verband met het coronavirus, verschoven van 1 april 2020 naar 1 mei 2020. Wil je in augustus 2020 starten met een mbo-opleiding (BBL) bij Tetrix? Meld je dan voor 1 mei 2020 aan. Je bent dan, als je voldoet aan de toelatingseisen, zeker van een plek bij de opleiding en locatie van jouw keuze. Daarom is het mogelijk om vrijblijvend in te schrijven! Uitschrijven is te allen tijde mogelijk! BELANGRIJK! Er zijn ruim voldoende leerbedrijven die op zoek zijn naar JOU!

Twijfel je nog? 

Maak gebruik van onze HULPLIJNEN!  Onze opleidingsadviseurs staan paraat om al jouw vragen te beantwoorden. Zij kunnen je alles vertellen over de opleidingen, de locaties, de lesstof, bbl opleidingen, werken en leren, salaris en hoe je kunt inschrijven bij Tetrix Techniek! Neem contact op via de mail, bel of app op het mobiele nummer.