fbpx

Technicus Engineering (BOL/BBL)

In het kort

Niveau MBO 4
Looptijd 4 jaar (BOL 2 jaar / BBL 2 jaar)
Diploma MBO 4
Locatie Den Helder
Startdatum September
Kosten Opleiding wordt betaald door je leerbedrijf
Toelatingseis Minimaal VMBO KB of TL/MAVO diploma
Toelating Er zijn een beperkt aantal plaatsen voor deze opleiding
Schrijf je in voor deze opleiding

Technicus Engineering (BOL/BBL)

Ga jij voor uitdaging en afwisseling?

De School of Engineering is een samenwerking tussen Tetrix/ROC en het marine bedrijf in Den Helder (DMI). Voor deze opleiding is DMI jouw leerbedrijf en word je opgeleid tot Technicus Engineer. Deze opleiding is toegespitst op de verschillende mogelijkheden binnen DMI. Je houdt je als Technicus Engineer bezig met een breed takenpakket van ontwikkeling tot aan het onderhoud van producten en machines. Je maakt onder andere productietekeningen, calculaties, voert testen uit en schrijft programma’s voor machines en robots. Voor deze opleiding is een beperkt aantal plaatsen per jaar beschikbaar, dus wacht niet te lang met je aanmelding!

Engineers kom je overal tegen. Het is een veelzijdige opleiding waarbij je in groot aantal functies aan het werk kunt gaan. Ook als leidinggevende, dan werk je in een team maar geef je bijvoorbeeld leiding over een project. Functies waar je aan kunt denken zijn constructeur, werkvoorbereider of projectleider. Binnen DMI zijn er verschillende afdelingen waar je aan het werk kunt gaan. Al in de eerste periodes maak je kennis met deze afdelingen zodat je weet welke mogelijkheden er zijn en welke het beste bij jou past!

Het opleidingsprogramma van Technicus Engineering

De opleiding Technicus Engineering aan Tetrix duurt vier jaar en bestaat uit twee fasen: de eerste twee jaar zit je, naast drie stages, veel in de schoolbanken (BOL – Beroeps Opleidende Leerweg). In het derde en vierde jaar ben je juist veel aan het werk heb je minder theorie (BBL-Beroeps Begeleidende Leerweg). Concreet:

In leerjaar 1 en 2 (BOL): heb je 4 dagen per week theorie op het ROC,  en 1 dag per week extra bedrijfsgerichte lessen bij Tetrix.

  • Vergoeding (BOL) minimaal €675 per maand

In leerjaar 3 en 4 (BBL): ga je 1 dag per week naar het ROC en 1 dag naar Tetrix. Daarnaast werk je drie dagen per week bij de Directie Materiele Instandhouding (DMI), onderhoudsbedrijf van de Marine.

  • Fulltime (BBL) salaris

Je gaat werken en leren bij DMI

Deze opleiding kun je alleen volgen in combinatie met een leerwerkplek bij de Directie Materiele Instandhouding (DMI), het onderhoudsbedrijf van de Marine.