Technicus Engineering

In het kort

Niveau 4
Looptijd 4 jaar (BOL 2 jaar / BBL 2 jaar)
Diploma MBO 4
Locatie Den Helder
Schrijf je in voor deze opleiding

Technicus Engineering

Ga jij voor uitdaging en afwisseling?

Als Technicus Engineer doe je volop verschillende dingen. Je verzamelt alle relevante informatie die nodig is bij het ontwerpen van een installatie of machine. Die vertaal je vervolgens in productietekeningen, calculaties, planningen en inkoopopdrachten voor de fabricageafdeling. Allemaal in goed overleg met je klant natuurlijk. Dat doe je veelal op het bedrijfsbureau. Vervolgens bereid je de productie voor en begeleid, onderhoud óf verkoop je deze. Een uitdaging? Jazeker. Afwisselend? Natuurlijk!

Het opleidingsprogramma van Technicus Engineering

De opleiding Technicus Engineering aan Tetrix duurt vier jaar en bestaat uit twee fasen: de eerste twee jaar zit je, naast drie stages, veel in de schoolbanken (BOL – Beroeps Opleidende Leerweg). In het derde en vierde jaar ben je juist veel aan het werk heb je minder theorie (BBL-Beroeps Begeleidende Leerweg). Concreet:

In leerjaar 1 en 2 (BOL): heb je 4 dagen per week theorie op het ROC,  en 1 dag per week extra bedrijfsgerichte lessen bij Tetrix. Ook loop je 3 x 10 weken stage.  

In leerjaar 3 en 4 (BBL): ga je 1 dag per week naar het ROC en 1 dag naar Tetrix. Daarnaast werk je drie dagen per week bij een erkend leerbedrijf, voor een salaris conform cao.

Nog niet uitgeleerd? Dan kun je kiezen voor leerjaar 5 en 6: een HBO deeltijd traject AD (Associate Degree) Maintenance in samenwerking met InHolland

Inschrijven vóór 1 mei 2020!

De landelijk geldende aanmelddatum voor toekomstige studenten met toelatingsrecht is, in verband met het coronavirus, verschoven van 1 april 2020 naar 1 mei 2020. Wil je in augustus 2020 starten met een mbo-opleiding (BBL) bij Tetrix? Meld je dan voor 1 mei 2020 aan. Je bent dan, als je voldoet aan de toelatingseisen, zeker van een plek bij de opleiding en locatie van jouw keuze. Daarom is het mogelijk om vrijblijvend in te schrijven! Uitschrijven is te allen tijde mogelijk! BELANGRIJK! Er zijn ruim voldoende leerbedrijven die op zoek zijn naar JOU!

Twijfel je nog? 

Maak gebruik van onze HULPLIJNEN!  Onze opleidingsadviseurs staan paraat om al jouw vragen te beantwoorden. Zij kunnen je alles vertellen over de opleidingen, de locaties, de lesstof, bbl opleidingen, werken en leren, salaris en hoe je kunt inschrijven bij Tetrix Techniek! Neem contact op via de mail, bel of app op het mobiele nummer.