fbpx

Metaaltalent wedstrijd 2020 Zaandam!

12 vmbo leerlingen afkomstig van scholen uit de regio hebben zich in het zweet gewerkt tijdens de Metaalwedstrijd 2020 bij Tetrix Zaandam. Leerlingen van het Bredero Beroepscollege, Martinus College, Trias VMBO en SG de Triade hebben gestreden om de Metaaltalent wedstrijd Wisselbeker.

De leerlingen gaan aan de slag met een eigen BBQ. Met een werktekening, onderdelen (metaal) en twee huidige studenten van Tetrix als hulpmiddel gaan de groepen aan de slag. Vaardigheden als boren, buigen, slijpen, veilen en lassen komen aan bod tijdens deze opdracht. Ter beoordeling van de opdrachten werd rekening gehouden met de volgende aspecten: veilig werken, maatvoering, werking, afwerking, samenwerking, omgang met materialen en gereedschappen, orde en netheid en tijd.

De wedstrijd

Al ruim voor half 9 waren alle groepen binnen. Na een korte introductie van Ramon (praktijkopleider Tetrix), ging de wedstrijd van start rond 08:45. In de werkplaats kregen de leerlingen een rondleiding langs alle machines. Na een rustige start, aftasten en de werkplaats verkennen, gingen de leerlingen goed aan de slag. Al snel kwam er vorm in het onderstel van de BBQ. Tijdens de lunch konden de deelnemers genieten van een welverdiende snack.

Geen pauze nodig

Na de middagpauze zijn de meeste teams begonnen met het laswerk. Het lassen van de bak en grill bleek een behoorlijke uitdaging te zijn. Normaal gesproken houden we om 15:00 een korte pauze, maar daar hadden de teams geen tijd meer voor. Met lichte stress en tijdsdruk gingen ze door, met als resultaat, dat er om half 5, maar liefst 12 complete barbecues stonden. Een super prestatie.

SG de Triade als winnaar van de Metaalwedstrijd 2020 in Zaandam!

Hard werken loont, blijkt maar weer. Alle leerlingen gingen naar huis met een prijs, certificaat en uiteraard een zelfgemaakte barbeque. Maar de grote Metaaltalent wedstrijd wisselbeker kan maar voor één team zijn. Dit jaar mogen we Yanniek, Erik, Aidan en docent Ricardo feliciteren met de eerste prijs!! En dat tijdens de eerste deelname van SG de Triade. De Triade heeft de wisselbeker in ontvangst mogen nemen onder luid applaus van de andere teams, docenten, ouders en begeleiders van Tetrix.

Al met al een zeer geslaagde dag! Super gemotiveerde teams, die door hard werken het voor elkaar kregen om in één dag een zelfgemaakte barbeque te maken. Onze dank gaat uit naar het Martinus College in Grootebroek, Bredero Beroeps College in Amsterdam, Trias VMBO in Krommenie en SG de Triade in Edam.

 

30 januari wordt de tweede Metaaltalent wedstrijd van het jaar gehouden bij Tetrix Heerhugowaard. Tijdens deze editie nemen het Regius College, Johannes Bosco College, Tabor College en PCC het tegen elkaar op.