fbpx

Nieuwe praktijk locaties in Amsterdam & Zaandam

Er staan een hoop nieuwe dingen te gebeuren. Sinds het bekend is dat Tetrix Techniek het huidige pand op het Jonkerplantsoen in Zaandam eind dit jaar moet gaan verlaten, is alles op alles gezet om de opleidingen te verhuizen naar een nieuwe praktijkomgeving. Dat is gelukt! Tetrix Techniek gaat de opleidingen constructie, verspanen en service & onderhoud onderbrengen op twee nieuwe locaties. De opleidingen en cursussen op het gebied van verspaning worden vanaf aankomend schooljaar verhuist naar de Tempelhofstraat 80 in Amsterdam, waar Tetrix dus naast de Mechatronica afdeling ook inpandig komt met een afdeling verspanen. De afdelingen constructie / lassen en service & onderhoud verhuizen eind dit jaar naar een nieuwe locatie binnen het Regio College op de Cypressehout 99 in Zaandam.

Vanaf eind 2022 gaat Tetrix Techniek het huidige pand op het Jonkerplantsoen 2C verlaten. Dit heeft te maken met het feit dat het bedrijventerrein plaats gaat maken voor woningbouw. Een gedeelte van het bedrijventerrein zal zelfs gesloopt worden. Wat nu, zul je denken!

Het oorspronkelijke plan was om een nieuwe techniekcampus te bouwen aan de Aris van Broekweg (vlakbij Station Zaandam). De voorbereidingen waren al in een vergevorderd stadium. Als gevolg van een bij de Raad van State ingediende bezwaar/beroepsprocedure, kan niet worden gestart met de nieuwbouw van de Techniekcampus aan de Aris van Broekweg. Daarom zijn we een nieuwe weg ingeslagen en mogen we feestelijk nieuws naar buiten brengen. Voor het eind van het jaar (2022) worden er twee nieuwe Tetrix praktijklocaties gerealiseerd:

  • De opleidingen en cursussen verspanen gaan na de zomer verhuizen naar de Tempelhofstraat 80, Amsterdam (inpandig bij het ROCvA / huidige Tetrix Mechatronica locatie);
  • De opleidingen constructie/lassen en service & onderhoud gaan medio oktober 2022 verhuizen van het Jonkerplantsoen 2C naar de Cypressehout 99, Zaandam (inpandig bij het Regio College).

Techniekcampus Amsterdam

De inrichting van het verspaningscentrum wordt tijdens het voorjaar en zomer gereed gemaakt voor mbo leerlingen, zij-instromers en voor werknemers uit de industrie die op deze locatie cursussen kunnen volgen. Het centrum zal gevestigd zijn op het MBO College Westpoort op de Tempelhofstraat 80. Het centrum is een unieke bundeling van krachten tussen onderwijs en bedrijfsleven. Deze samenwerking versterkt zowel het praktijkonderwijs voor MBO leerlingen, maar is ook van waarde voor een leven lang ontwikkelen van zij-instromers en huidig technisch personeel.

Techniekcampus Zaandam

Tetrix ontwikkelt samen met het Regio College, IW Noord-Holland en Stichting Food Processing Campus een brede Techniekcampus aan de Cypressehout in Zaandam. Gezamenlijk is er een plan uitgewerkt hoe de Techniekcampus op locatie van het Regio College eruit komt te zien. De nieuwe Techniekcampus blijft nauw samenwerken met de Bouwcampus aan de Jufferstraat in Zaandam, die ook onderdeel is van de techniek-brede samenwerking Techlands. De Techniekcampus krijgt nieuwe machines en installaties waar studenten en bedrijven samenwerken aan projecten uit de praktijk. Studenten krijgen onderwijs over technieken en technologieën van de wereld van morgen en leren in projecten al vroeg samenwerken.