fbpx

Sepp vertelt over zijn leerwerkplek…..

bij Meyn Food Processing Technology

Deze maand zijn we in gesprek gegaan met bbl-leerling Sepp Scherr (19) en zijn praktijkbegeleider Cees de Vries van Meyn Food Processing Technology  B.V. in Oostzaan. Sepp zit in zijn laatste jaar van de opleiding: Eerste Monteur Service & Onderhoud Werktuigbouw. Tijdens deze 3-jarige opleiding volgt hij theorie bij het ROC van Amsterdam, praktijklessen bij Tetrix Amsterdam en werkt hij op de assemblage afdeling bij Meyn Food Processing Technology B.V. Om nader kennis te maken met Sepp en Cees is onze opleidingsadviseur Ad van der Lee bij ze langs geweest in Oostzaan.

In gesprek met Sepp - BBL leerling

Wat voor werkzaamheden doe je bij Meyn? "Ik werk op de assemblage afdeling waar wij machines produceren voor de verwerking van kippenvlees. Deze machines gaan de hele wereld over. Mijn werkzaamheden zijn erg verschillend, bijvoorbeeld: assemblage, pneumatiek, elektrotechniek, controle werkzaamheden, stellen en monteren en het lassen van machineonderdelen voor het snijden van bijvoorbeeld drumsticks." Wat vind je van werken bij Meyn?  "Bij Meyn werken we veel in teamverband en ik kan goed omgaan met mijn collega's, daarnaast vind ik het erg leuk dat ik verschillende werkzaamheden heb en dat ik daar veel vrijheid in krijg. Deze zomer doe ik mijn Proeve van Bekwaamheid (examen) op niveau 3 en dan werk ik hier ook 3 jaar".

Kun je wat vertellen over je praktijkbegeleider? "Cees kan ik aanspreken over schoolzaken, Tetrix, bedrijfsvragen en is altijd aanwezig bij voortgangsgesprekken, maar ook gewoon even voor een praatje, zelfs privé".

Wat is het voordeel van BBL volgens jou? "Het voordeel van BBL is dat ik de techniek makkelijker oppak vanuit de praktijk dan uit de theorie. Het blijft daardoor makkelijker hangen en ik maak grotere stappen in de techniek! Daarnaast is het salaris natuurlijk mooi meegenomen, daardoor kan ik alvast sparen voor een huis. Door de praktijklessen bij Tetrix heb ik met alle technieken gewerkt die ik ook in die theorie heb gehad. We krijgen opdrachten van basis tot gevorderde, waardoor ik het sneller snap. Tetrix is een goede en fijne plek om te leren"!

Hoe ziet jou toekomst eruit? "Ik hoop door te stromen naar de niveau 4 opleiding Technicus Mechatronica Systemen en hoop een vast dienstverband te krijgen!"

 

Heb je een leuke recente klus gehad?

"Een tijdje geleden heb ik een hele leuke opdracht gehad, ik heb samen met een andere (1e jaars) leerling gewerkt aan de productie van een drumstick snijder. Tijdens deze opdracht mocht ik hem begeleiden en ondersteunen in zijn leerproces".

In gesprek met Cees, praktijkbegeleider bij Meyn Food Processing Technology.

Cees werkt al 39 jaar bij Meyn Food Processing Technology in Oostzaan "Sinds 2007 ben ik praktijkbegeleider. Destijds was er behoefte aan een extra praktijkbegeleider en dat ik vond ik wel bij mij passen. Met name het op weg helpen van de leerlingen in de techniek en de menselijke kant spreekt mij erg aan. Ik doe dit samen met een collega en maak een verdeling binnen engineering en mechatronica".

Wat zijn de verbeterpunten voor bbl-leerlingen? "Gezien hun jonge leeftijd en onervarenheid zou het goed zijn om beter te plannen en een overzicht te houden op school, werk en Tetrix. Leerlingen moeten steeds meer doen in een tijdsbestek en dan is overzicht juist heel belangrijk.

Mijn gouden tip voor andere praktijkbegeleiders: Het is belangrijk om te weten hoe de leerling privé in elkaar steekt, zorg dat je regelmatig contact hebt om te zien in welke fase hij/zij zit. Daarnaast is het belangrijk om betrokken te zijn bij de voortgang op school en bij Tetrix"!