fbpx

Tech Your Talent Event – Trias VMBO

Het Trias VMBO organiseerde afgelopen week (maandag 14, woensdag 16 en donderdag 17 februari) voor alle klas 2 leerlingen het Tech Your Talent Event. Dit event stond in het teken van de 7 werelden van techniek. Ruim 300 leerlingen hebben verschillende disciplines van techniek ervaren binnen en buiten de school.

Afgelopen maandag is de opening verricht door wethouder Natasja Groothuismink. Er werden 14 workshops aangeboden in samenwerking met Tetrix Techniek, Nova College, Regio College, RocvA, Installatiewerk, Tata Steel, HMC en de eigen Trias VMBO techniek docenten.

Doel was om leerlingen ervaring en inspiratie op te laten doen door de vele vormen van techniek. Techniek in huis, in de zorg, in het werk en in het leven! Immers, techniek is overal. Op deze manier wil het Trias VMBO leerlingen inzicht geven in keuze mogelijkheden voor de toekomst. Er is ten slotte een groot tekort aan technici!

Het laten zien welke kansen er zijn in beroepen die te maken hebben met techniek en technologie is een kerndoel van het programma Sterk Techniek Onderwijs. De komende jaren zijn er een aantal grote vraagstukken op te lossen, van duurzaamheid en energietransitie tot vergrijzing. Technologie en techniek vormen een belangrijk deel van de oplossing. Met Sterk Techniek Onderwijs willen ze dat aan de leerlingen laten zien. Ze willen bijdragen aan het keuzeproces van leerlingen: welke mogelijkheden zijn er voor mij? Wat past het beste bij mij? Waar word ik blij van? Waar zou ik met plezier aan willen werken? En welke activiteit vind ik leuk om te doen?

Trias VMBO is een van de scholen die activiteiten uit voert van het plan Samen voor Sterk Techniek Onderwijs. Hiermee bundelen scholen en bedrijfsleven in de Zaanstreek hun krachten om het VMBO techniek-/technologieonderwijs nog aantrekkelijker te maken en het nog beter te laten aansluiten op vervolgopleiding en werk. Trias VMBO, Zuiderzee College, Compaen VMBO, Het Saenredam en VMBO Pascal Zuid voeren de activiteiten uit.

Meer weten?
www.ovo-zaanstad.nl/sterk-techniek-onderwijs