\\.Vakrichtingen: Lassen

\\.Lassen

Bij Tetrix Techniekopleidingen kun je las cursussen volgen in diverse lasprocessen van niveau 1 t/m 4. Weet je niet welk instapniveau het beste bij jou past? Vraag dan de 0-meting aan. Je weet dan direct welk niveau en duur van de lascursus geschikt is voor jou! De cursussen worden gegeven door docenten met jarenlange ervaring in het vak.

Lastechniek als verdieping

Lassen is het verbinden van metalen delen tot één geheel, door het gebruik van hoge temperaturen. Vakmanschap is hierbij zeer belangrijk en de verantwoordelijkheid is hoog. Binnen deze cursus kun je je verdiepen in een bepaalde techniek. Je leert tekeningen lezen, materiaal verbinden en scheiden en verschillende lasconstructies.

Kies het niveau van je lascursus

Je hebt de keuze uit verschillende processen: MIG/MAG lassen, TIG lassen en BMBE lassen. Elke cursus gaat dieper in op een van deze processen en bestaat uit verschillende opleidingsniveaus. Kies het proces en verdiep je in de wereld van lassen. 

Lasprocessen van niveau 1 t/m 4:

MAG lassen             (staal)
MIG lassen              (aluminium)
TIG lassen               (staal | RVS | aluminium)
BMBE lassen           (staal)

Dagcursus of avondcursus

Voor de lascursussen van Tetrix kun je kiezen tussen een dagcursus en een avondcursus. Op deze manier kies je de beste tijd die bij jouw planning past. De actuele planning kun je opvragen via cursus@tetrixtechniek.nl of bekijk onze cursusbrochure voor het complete aanbod aan cursussen.

Dagcursus:   10 dagen van 08:30 tot 16:00 uur
Avondcursus: 20 avonden van 17:30 tot 21:00 uur

Geschikt voor beginners en gevorderden

De lascursussen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Als beginner laten we je kennismaken met eenvoudige reparatie- en onderhoudswerkzaamheden. De lascursus op hoger niveau is vooral bedoeld voor cursisten die dagelijks te maken hebben met het lasproces en hierin verdieping of verbreding zoekt. Ga naar de specifieke lasprocessen pagina’s om de verschillen in niveaus te lezen. Elke cursus is opgedeeld in vier niveaus en hiervoor gelden dezelfde criteria. Persoonlijke beschermingsmiddelen zijn verplicht bij de cursus om te kunnen deelnemen. Je dient zelf een overall en veiligheidsschoenen mee te brengen.

Niveau 1: De cursus staat open voor iedereen.
Niveau 2: Diploma niveau 1 is gewenst, maar niet verplicht
Niveau 3: Diploma niveau 2 is verplicht
Niveau 4: Diploma niveau 3 is verplicht

Opleiding of hobbymatig?

In elke cursus is het mogelijk om met een vooropleiding op hoger niveau in te rollen. Na het volgen van een cursus naar keuze ben je in staat om lasverbindingen te maken met de specifieke techniek. Hiernaast leer je alles over de verschillende materialen, ontwerpen en toepassingen gerelateerd aan het niveau. Wil je liever een opleiding volgen dan een cursus? Bekijk hier onze lasopleidingen. Heb je geen diploma nodig, maar wil je graag hobbymatig lassen? Kijk dan naar de introductiecursus lassen

Examinering voor de cursus

Tetrix is erkend als opleidingsinstelling door het NIL (Nederlands Instituut voor Lastechniek). Bij het succesvol afronden van de lascursus ontvang je dan ook een landelijk erkend NIL-diploma. Om dit diploma te behalen moet je een praktijk- en theorie examen succesvol afronden. Ben je theoretisch minder sterk, dan is er de mogelijkheid om een NIL praktijkverklaring te behalen. Bent u theoretisch minder sterk, dan is er de mogelijkheid om een NIL praktijkverklaring te behalen.

Heeft u nog vragen?

Tetrix Techniek cursussen zijn te volgen in Den Helder, Heerhugowaard en Zaandam. Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met 072-727 1030 of stuur een mail naar cursus@tetrixtechniek.nl. We helpen je graag bij de keuze van een cursus en kunnen je alles vertellen over de verschillende niveaus

\\.Cursussen in Lassen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: