\\.Vakrichtingen: Lassen

\\.Lassen

Tetrix is één van de oudste instituten in de Nederland waar erkende lasopleidingen plaatsvinden. Duizenden werknemers hebben wij de afgelopen jaren opgeleid. Onze lascursussen zijn van hoge kwaliteit, waarbij wij naast diplomering aandacht hebben voor specifieke wensen van het bedrijf. Wij bieden geheel vrijblijvend de mogelijkheid om bij ons een intake te doorlopen om samen met u het niveau van de cursist te bepalen.

Tetrix erkende opleidingsinstelling volgens het NIL

Tetrix is door het Nederlands Instituut voor Lastechniek formeel erkend als opleidingsinstelling volgens het NIL-IIW Reglement International Welder. Alle cursisten krijgen bij het afronden van de cursus lassen dan ook een erkend NIL-diploma. Om dit lasdiploma te behalen, moeten de cursisten een praktijkexamen en een theorie-examen succesvol afronden. Eventueel kunnen de lascursussen ook worden afgesloten met een certificaat van Lloyd’s of DNV.

Al onze handvaardigheidsopleidingen op het gebied van lassen worden afgesloten met een landelijk erkend NIL-diploma. De opleidingen worden afgesloten met een praktijk- en theorie-examen. Desgewenst kunnen de lasopleidingen ook worden afgesloten met een certificaat van Lloyd’s of DNV. Wilt u geen examen doen, dan kunt u bij ons ook alleen de training volgen. Voor mensen die theoretisch minder sterk zijn, is er de mogelijkheid om alleen een praktijkverklaring via het NIL te behalen.

Doelgroep

De lascursussen die Tetrix aanbiedt, zijn zowel op beginnersniveau als hogere niveaus voor gevorderden verkrijgbaar. De lascursus op hoger niveau zijn vooral bedoeld voor cursisten die dagelijks te maken hebben met het lasproces en hierin verdieping of verbreding zoekt. Naast de cursussen voor autogeen lassen, TIG-lassen, MIG- of MAG-lassen of elektrode lassen (BMBE) voorzien wij ook in STEK-soldeertrainingen. De meeste cursussen zijn beschikbaar van niveau 1 tot en met niveau 4.

Vooropleiding

De gewenste vooropleiding hangt af van de te volgen lasopleiding en het daarbij behorende niveau.

Duur

De duur van de lascursussen van Tetrix is afhankelijk van de ervaring van de cursist. Gemiddeld duren de cursussen gemiddeld twintig avonden of tien dagen. U kunt een offerte aanvragen voor een betere schatting van de duur van de cursus lassen. Daarbij is er een mogelijkheid tot een gratis niveaubepaling.

\\.Cursussen in Lassen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

info@tetrixtechniek.nl