fbpx

Cursus Werkvoorbereider

In het kort

Niveau Expert N4
Looptijd 17 dagdelen (1x per week van 12:30 tot 16:00)
Vooropleiding MBO niveau 3 gewenst
Diploma NLQF diploma (MBO-4)
Locatie Heerhugowaard
Startdatum In overleg
Prijs Op aanvraag
> Informatie/offerte aanvraag

Cursus Werkvoorbereider

Voor een geslaagd project is meer nodig dan technische kennis; ook een goede planning en organisatie zijn belangrijk. Het werk wordt vooruit gepland, bijgesteld waar nodig en tijdig afgerond en gedurende het hele project is er goed contact met de verschillende stakeholders. Hoe wordt een goede projectorganisatie ontworpen? Welke bedrijfsprocessen zijn van belang en hoe zorg je ervoor dat deze optimaal verlopen? Allemaal vaardigheden die van pas komen voor de werkvoorbereider.

Voor wie is de cursus werkvoorbereider bedoeld?

Voor iedereen die meer inzage wil in het bedrijfsproces, zoals werkvoorbereiders. De opleiding is ook zeer geschikt voor monteurs die willen doorgroeien naar een kantoorfunctie. Schrijf je nu in of vraag een offerte aan.

Wat houdt de cursus in?

In deze klassikale cursus werkvoorbereiding speelt de interactie binnen de groep een belangrijke rol. Er wordt theorie behandeld en daarnaast maken deelnemers verschillende praktijkopdrachten tijdens de les. Deelnemers wisselen onderling ervaringen uit en vertalen dit door naar de eigen organisatie. Na afloop kan de deelnemer:

  • het belang van essentiële onderdelen van projectmanagement (planning, organisatie, inzet van bepaalde technieken, documentatie en bewaking) toelichten. 
  • uitleggen hoe een project opgebouwd en gemanaged kan worden met ERP-software.
  • uitleggen hoe het inkoopproces georganiseerd wordt en met welke strategieën en methoden (JIT, Kanban) de logistieke keten bestuurd wordt. 
  • uitleggen welke aspecten van belang zijn bij het aangaan en beoordelen van een relatie met leveranciers, zoals leverbetrouwbaarheid, prijsbetrouwbaarheid en communicatie.
  • het belang van een kostprijsberekening en voor- en nacalculatie bij een project of product toelichten en uitleggen hoe je deze berekeningen uitvoert.
  • de betekenis van het begrip kwaliteit uitleggen en toelichten hoe de kwaliteit in projecten met verschillende technieken beoordeeld en geoptimaliseerd kan worden.

NLQF Kwalificatie

De cursus (operations management) werkvoorbereider heeft een NLQF kwalificatie op niveau 4. Meer informatie over NLQF kwalificaties vind je hier!

Wanneer start de cursus werkvoorbereider?

Neem contact op voor de eerstvolgende werkvoorbereider cursus!