fbpx

Werken bij Tetrix als Techniek opleider?

Stijging aantal technische leerlingen leidt tot grotere vraag naar opleiders

Het aantal technische leerlingen dat in september 2023 gaat beginnen met een BBL (werken en leren) opleiding via Tetrix Techniek in Zaandam is enorm gestegen t.o.v. de afgelopen jaren. Dit is een positieve ontwikkeling voor de sector. Het is echter ook belangrijk om te erkennen dat deze toename in leerling-werknemers gepaard gaat met een grotere vraag naar opleiders die deze leerlingen kunnen begeleiden.

De nieuwe en uiterst moderne technieklocatie van Tetrix Techniek in Zaandam heeft er voor gezorgd dat er veel interesse is in een opleiding tot constructiewerker/lassen of servicemonteur in de industrie. Een andere oorzaak van de groeiende populariteit van technische opleidingen is dat er de afgelopen jaren verschillende initiatieven zijn genomen om jongeren te stimuleren om te kiezen voor een technische opleiding. Deze initiatieven lijken hun vruchten af te werpen, wat leidt tot een toename in het aantal technische leerling-werknemers.

Hoewel de toename van het aantal technische leerlingen een zeer positieve ontwikkeling is, is het ook belangrijk om te erkennen dat er meer opleiders nodig zijn om deze leerlingen goed te kunnen begeleiden. Het is immers van groot belang dat de leerlingen op een goede manier worden opgeleid en begeleid, zodat zij de juiste kennis en vaardigheden kunnen verwerven om succesvol te zijn in de sector. Het is enorm belangrijk dat ieder technisch talent behouden kan worden voor de branche in de regio Zaanstreek.

Zo’n opleider, ook wel een Techniekopleider genoemd komt idealiter uit de praktijk en heeft de kennis en vaardigheden van het vak om dit over te dragen aan de nieuwe generatie technici. Ervaring met (praktijk)les geven is niet noodzakelijk, een opleiding daartoe behoort zeker tot de mogelijkheden. Het is een veelzijdige job waarbij je niet alleen praktijkvaardigheden bij brengt aan BBL leerlingen, maar ook aan cursisten (om-, her en bijscholing) die bijvoorbeeld aan dag- of avondcursus volgen. Opleiden is niet de enige taak, een techniekopleider onderhoudt ook regelmatig contact met de leerbedrijven uit de regio, enerzijds om de voortgang van de leerlingen te bewaken en anderzijds om de opleidingsbehoefte van de bedrijven in kaart te brengen.

Het is van groot belang dat er voldoende opleiders beschikbaar zijn om de groeiende groep technische leerlingen in de metaaltechniek goed te kunnen begeleiden. Door te investeren in de ontwikkeling van techniekopleiders en het aantrekken van nieuwe vakspecialisten kan deze uitdaging succesvol worden aangegaan. Zo kan de metaaltechniek blijven groeien en bloeien en kunnen we blijven profiteren van goed opgeleide technici in de sector.

Opleider worden bij Tetrix Techniek in Zaandam?

Op dit moment is Tetrix Techniek op zoek naar vakspecialisten die hun kennis willen overdragen aan leerlingen in de volgende beroepen:

Meer informatie over de openstaande vacatures is te vinden op www.tetrixtechniek.nl/werkenbij