fbpx

Maak kennis met onze opleider van de cursus werkvoor-bereiding

UITGELICHT – Kennismaking met Dennis Kaarsemaker, opleider van de avondcursus Werkvoorbereider (projectleiderschap). Dennis is onze nieuwe opleider voor de cursus die geschikt is voor eenieder die wil leren hoe je een project of verbetertraject kunt opstarten en afsluiten. De toegevoegde waarde van de cursus laat zich dan ook niet beperken tot alleen die in een rol als werkvoorbereider. Er zijn vele functies te bedenken die een voordeel zouden genieten van de onderwerpen die behandeld worden. Dennis heeft er zin in, “de uitdaging zit in het vertalen van de theorie naar de praktijk. Ik kijk uit naar de start van de cursus, het vak werkvoorbereider wordt erg onderschat”.

Dennis is woonachtig met zijn vriendin en twee dochters in Hoogkarspel. Tijdens het gesprek blijkt al snel dat Dennis een druk leven heeft, althans dat vind ik. Hij is momenteel werkzaam bij HGG als General Bedrijfsleider. Maar dit is niet het enige waar hij zich mee bezig houdt. Hij heeft naast zijn werk bij HGG een eigen pioenrozenkwekerij. En dan.. is er nog tijd over voor hobby’s, vraag ik? “Jazeker, vliegen..”, aldus Dennis. Wat voor vliegen denk ik… insecten, op vakantie naar het buitenland? Wat bedoel je? “Ja vliegen in een vliegtuig”. Net als je denkt dat het niet gekker kan, Dennis zijn hobby is vliegen in een propeller vliegtuig en uiteraard heeft hij daar zijn vliegbrevet voor moeten halen.

Carrière bij HGG
Dennis, je bent 32 en inmiddels al doorgegroeid naar een hoge functie binnen een toonaangevend bedrijf, vertel hoe is dit begonnen? “Ik ben in 2013 begonnen als Werkvoorbereider bij HGG, nadat ik mijn HBO Werktuigbouw had afgerond op het Inholland Alkmaar”. Hoe heb je deze periode ervaren, kon je direct aan de slag met de opgedane kennis vanuit jouw HBO Opleiding, vraag ik. Dennis geeft aan dat het echt wel even wennen is en dat je vooral leert door te doen. “Ik heb destijds veel geleerd van mijn collega’s en ben er echt ingerold door te doen”. Na twee jaar werkvoorbereiding, een kort uitstapje bij een ander bedrijf is Dennis in 2017 teruggekeerd bij HGG en dit keer als Teamleider Productie. “Als teamleider gaf ik leiding aan 4 werkvoorbereiders en 8 productiemedewerkers en was mijn voornaamste taak om productie en werkvoorbereiding zo optimaal mogelijk te laten presteren. In de afgelopen jaren heeft Dennis diverse functies bekleed als Hoofd Projectbureau, bedrijfsleider en Manager Operations.

Pioenrozen kwekerij
Naast zijn werkzaamheden bij HGG heeft Dennis in 2017 samen met zijn compagnon een pioenrozen kwekerij opgericht. Mijn eerste vraag, hoe combineer jij een eigen bedrijf met je baan en privéleven? “Heel goed plannen natuurlijk en pioenrozen zijn een seizoensgebonden product, in de maanden mei en juni gaan we oogsten en gedurende de rest van het jaar hoeven we alleen het gewas te onderhouden”. Hoe ben je op het idee gekomen om je eigen bedrijf te starten? “Ik had vroeger een bijbaantje in een pioenrozen kwekerij en een mooier product bestaat toch niet? Eén keer planten en het product komt ieder jaar weer terug”!

Dennis als opleider
In Dennis ziet Tetrix een zeer geschikte opleider door zijn ervaring en ondernemerschap binnen HGG en zijn eigen pioenrozenkwekerij. Met zijn praktijkkennis kan hij op een fijne manier de theorie in de praktijk gaan brengen, een voordeel voor de cursist. Naast zijn kennis op het gebied van werkvoorbereiding heeft hij ook ervaring met opleiden en begeleiden. “Gedurende mijn periode bij HGG ben ik ook praktijkopleider geweest waarin ik BBL leerlingen coach en begeleidt tijdens het werken en leren”.

Het vak werkvoorbereiding
Dennis, wat is het belang van een goede werkvoorbereiding?  Het vak werkvoorbereider wordt onderschat. Het belang is heel groot en binnen ieder bedrijf kan de rol van werkvoorbereider weer net iets anders zijn. Het is een vak apart. Het is heel mooi om vanuit de praktijk naar een werkvoorbereidersrol te groeien. De werkvoorbereider is de sleutel tussen productie en kantoor. Gezien de diversiteit van de rol van een werkvoorbereider, zie ik het als kunst om per individu de praktijksituatie van de betreffende cursist als leidraad te nemen.

Heb jij interesse in de cursus Werkvoorbereider en Projectleiderschap? De eerstvolgende momenten zijn 10 januari 2024 (Amsterdam) en 3 september 2024 (Heerhugowaard). Neem vrijblijvend contact op met Hanna Hesselman of Tessa Hokke via cursus@tetrixtechniek.nl of 072 727 1030.