fbpx

Allround Constructiewerker (BBL+)

In het kort

Niveau MBO 3
Looptijd 3 jaar (doorstroom 2 jaar)
Diploma MBO 3 Allround Constructiewerker en NIL-diploma's
Locatie Tetrix Den Helder, Heerhugowaard, Zaandam
Startdatum Ieder moment (regulier september)
Kosten Opleiding wordt betaald door je leerbedrijf
Toelatingseis Minimaal VMBO KB diploma

Modules

Algemene vaardigheden
Metaalbewerking
Constructie- en plaatwerk
Lassen In overleg met je leerbedrijf en uiteraard op basis van jouw eigen opleidingswensen, kunnen we een keuze maken uit welke lastechniek jou het meeste aanspreekt: MIG/MAG, Booglassen met Beklede Elektroden (BMBE) of TIG. Tetrix biedt jou de kans om minimaal twee NIL-lasdiploma’s te behalen per opleidingsniveau.
Commerciële vaardigheden en projectmanagement
Specialisatie (eigen keuze) Constructie staal - Constructie RVS - Staalbouw - CNC kanten (NLQF) - Piping of Scheepsbouw.
Keuzevakken 3e NIL diploma - Dikkere plaat en profiel - Uitlijnen - Pijpfitten / flensmonteur (NLQF) - Scheepsbouw (NLQF) - Certificaat lassen - Draaien / frezen conventioneel - Lasmanipulator.
Schrijf je in voor deze opleiding

Allround Constructiewerker (BBL+)

Vind jij het leuk om producten te maken en heb je zowel technisch als ruimtelijk inzicht? Dan is de opleiding Allround Constructiewerker iets voor jou. Je wilt graag iets doen of maken en wordt niet gelukkig achter een computer op het kantoor. Je hebt technisch en ruimtelijk inzicht en snapt hoe je van een ontwerp op papier tot een echt product komt. Of je dat nu op locatie doet voor een opdrachtgever of in de werkplaats van de opleiding. Als allround constructiewerker kun je je aanpassen aan elke situatie.

Alle tools om jouw mbo opleiding tot een succes te brengen

Bij Tetrix Techniek krijg je alle tools aangereikt om allround perfect te worden opgeleid. Je leert werken met verschillende materialen, zoals aluminium, roestvaststaal en staal. Je leert hoe je machines en gereedschappen kunt in- en afstellen en hoe je plaat-, buis- en profielmateriaal kunt bewerken. Daarnaast leer je de basiskennis van gereedschap, hulpmiddelen en apparatuur. Je gebruikt hierbij verschillende technieken zoals buigen, kanten, walsen, zagen, boren, (laser)snijden en lassen. Je werkt aan de hand van een tekening. De diversiteit van de opleiding Allround constructiewerker is duidelijk zichtbaar. Wil jij graag allround worden opgeleid door een van de beste opleiders van Nederland? Schrijf je dan snel in voor jouw MBO opleiding!

De officiële opleidingsnaam van deze opleiding is per 1 september 2023: Allround medewerker Productietechniek met uitstroomrichting Constructie.


Opleidingsinformatie

Waar kun je werken als allround constructiewerker?

Als allround constructiewerker kun je werken op bijvoorbeeld een productieafdeling van een constructiebedrijf. Je stelt onderdelen van constructies samen en je monteert ze. Soms maak je een hele serie van dezelfde producten, soms ook bijzondere en unieke. Voorbeelden van staalconstructies zijn: het dak van de Arena in Amsterdam, een offshore-platform, delen van een brug of de nieuwste achtbanen in een pretpark. Kortom: een grote diversiteit van producten. Alles leer je tijdens de BBL opleiding Allround constructiewerker.

Kan ik hierna doorleren?

Na het behalen van je diploma op niveau 3 kan je doorleren op MBO niveau 4. De constructie opleiding op niveau 4 kun je versnelt afronden binnen twee jaar. Zie hier meer informatie over de opleiding Constructie- en plaattechnoloog.

Wat ga ik verdienen als Allround Constructiewerker?

Een BBL opleiding bestaat uit een combinatie van leren en werken. Wanneer je aan het werk gaat verdien je natuurlijk ook salaris. De hoogte van je salaris is afhankelijk van je leeftijd en de cao waar jouw leerbedrijf bij aangesloten is. Ben je benieuwd wat je kunt gaan verdienen tijdens een opleiding Allround Constructiewerker?

Wat is het rooster?

Je volgt deze opleiding volgens het "BBL+" principe. Dat betekent dat je per week gemiddeld 1 dag theorie, 1 dag praktijk volgt en drie dagen gaat werken bij jouw leerbedrijf.

Wat zijn de kosten van deze opleiding?

Als je een opleiding volgt bij Tetrix word je opleiding betaalt door het leerbedrijf. Daarnaast krijg je elke maand salaris. Er zijn een aantal dingen die je wel zelf moet betalen, zoals een gereedschapskist en je schoolboeken. Bekijk wat de kosten zijn van de opleiding allround constructiewerker!

Hoe kom ik aan een leerbedrijf?

Zonder leerbedrijf kun je geen BBL+ opleiding bij Tetrix starten. Als stelregel houden we aan dat je vóór 1 juli (als je in september start) zicht moet hebben op een leerwerkplek. Hoe eerder je begint met zoeken, hoe groter de kans dat je een leerwerkplek vindt. Maar hoe kom ik aan een leerbedrijf? Na je inschrijving, kom je vanzelf bij onze introductietraining. Tijdens deze training vertellen we je hier van alles over! Je kunt namelijk zelf op zoek gaan naar een leerbedrijf of kiezen uit een van de aangesloten leerbedrijven van Tetrix. We helpen je met zoeken! Bekijk hoe je een leerbedrijf kunt vinden voor de opleiding tot allround constructiewerker!

Op welke locatie kan ik deze opleiding volgen?

De praktijklessen kun je volgen bij Tetrix Den Helder, Heerhugowaard of Zaandam. De theorie (1 dag in de week) kun je volgen bij een ROC naar keuze:

  • Horizon College Heerhugowaard
  • Regio College Zaandam
  • ROC van Amsterdam
  • Vonk (voorheen ROC KOP) Den Helder