Allround Constructiewerker (BBL)

In het kort

Niveau 3
Looptijd 3 jaar (doorstroom 2 jaar)
Diploma MBO 3 Allround Constructiewerker en NIL-diploma's
Locatie Amsterdam* , Den Helder, Heerhugowaard, Zaandam

Modules

Algemene vaardigheden (o.a. 2D tekenen, schema/tekening lezen, symbolen, VCA veiligheid en Solid Works)
Basisvaardigheden metaal (o.a. aftekenen, boren, buigen, tappen , kanten, snijden en lassen)
Vaardigheden constructiewerk (o.a. buigen, walsen, kanten, verbinden en samenstellen)
Vaardigheden plaatwerk (o.a. nesten, CNC kanten, lasersnijden)
Vaardigheden lassen (o.a. 2 NIL diploma's, keuze uit MAG/BMBE/MIG/TIG lassen)
Commerciële vaardigheden en projectmanagement (o.a. communicatie, rapportage, werkvoorbereiding en projectmatig werken)
Schrijf je in voor deze opleiding

Allround Constructiewerker (BBL)

De allround Constructie werker. Je houdt niet van rapporten schrijven op een saai kantoor. Je wil graag wat doen. Wat máken. Je hebt technisch en ruimtelijk inzicht en snapt hoe je van een ontwerp op papier tot een echt product komt. Of je dat nu op locatie doet of in de werkplaats. Ja, jij bent een allround constructiewerker.

Je kunt het zo gek niet bedenken of een constructiewerker kan het maken. Het dak van de Arena in Amsterdam. Een offshore-platform. Delen van een brug. Of een achtbaan. Jij stelt de onderdelen samen en monteert ze. Best bijzonder toch?

Alle tools om jouw mbo opleiding tot een succes te brengen

Bij Tetrix krijg je alle tools aangereikt om een hele goeie te worden. Je leert werken met verschillende materialen, zoals aluminium en staal. Je leert machines, gereedschappen en apparatuur kennen. Je schoolt jezelf in verschillende technieken, zoals buigen, kanten, walsen, zagen, boren, (laser)snijden en lassen. Daarnaast krijg je ook verplichte vakken zoals Nederlands en rekenen. 

Hoeveel diploma’s wil je hebben?

Naast je mbo-3 diploma, kun je bij Tetrix meerdere landelijk erkend lasdiploma’s halen (afgegeven door het Nederlands Instituut Lastechniek (NIL)). Samen met je leerbedrijf bepaal jij welke lastechniek jou het meeste aanspreekt.

 

* Als je de opleiding volgt in Amsterdam, ga je voor de praktijklessen naar Tetrix Zaandam.

Inschrijven vóór 1 mei 2020!

De landelijk geldende aanmelddatum voor toekomstige studenten met toelatingsrecht is, in verband met het coronavirus, verschoven van 1 april 2020 naar 1 mei 2020. Wil je in augustus 2020 starten met een mbo-opleiding (BBL) bij Tetrix? Meld je dan voor 1 mei 2020 aan. Je bent dan, als je voldoet aan de toelatingseisen, zeker van een plek bij de opleiding en locatie van jouw keuze. Daarom is het mogelijk om vrijblijvend in te schrijven! Uitschrijven is te allen tijde mogelijk! BELANGRIJK! Er zijn ruim voldoende leerbedrijven die op zoek zijn naar JOU!

Twijfel je nog? 

Maak gebruik van onze HULPLIJNEN!  Onze opleidingsadviseurs staan paraat om al jouw vragen te beantwoorden. Zij kunnen je alles vertellen over de opleidingen, de locaties, de lesstof, bbl opleidingen, werken en leren, salaris en hoe je kunt inschrijven bij Tetrix Techniek! Neem contact op via de mail, bel of app op het mobiele nummer.