fbpx

Constructiewerker (BBL+)

In het kort

Niveau MBO 2
Looptijd 2 jaar
Diploma MBO 2 Constructiewerker en NIL diploma's
Locatie Amsterdam* , Den Helder, Heerhugowaard, Zaandam
Startdatum Ieder moment (regulier september)
Kosten Opleiding wordt betaald door je leerbedrijf
Toelatingseis Minimaal een VMBO BB of MBO 1 diploma

Modules

Algemene vaardigheden
Metaalbewerking
Constructie- en plaatwerk
Lassen Tijdens je opleiding ga je minimaal 2 NIL lasdiploma's behalen
Specialisatie (eigen keuze) Constructie Staal - Constructie RVS - Staalbouw - CNC kanten - Piping - Scheepsbouw.
Schrijf je in voor deze opleiding

Constructiewerker (BBL+)

Wat ben jij als bbl leerling Constructie werker? Je wil graag dingen maken. Dingen doen. Met jouw technische en ruimtelijk inzicht snap je als geen ander hoe je dingen tot leven kunt brengen. Hoe dat idee uiteindelijk een product wordt. Als constructiewerker kun je zowel in de werkplaats als op locatie aan de slag. Daar waar het werk is. Waar onderdelen gemaakt of samengesteld moeten worden en vervolgens gemonteerd moeten worden.

En dat kan echt van alles zijn. De nieuwste achtbaan in Walibi. Een offshore-platform ergens op zee. Een brug die verstevigd moet worden voor het verkeer. Een ingewikkeld constructie in een nieuw te bouwen gebouw. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een constructiewerker bij betrokken.

De tofste dingen maken als constructiewerker

Natuurlijk wil je niet zomaar een Constructiewerker worden. Je wilt de tofste dingen leren maken! Snappen we. Daarom leer je bij Tetrix werken met uiteenlopende materialen en leer je hoe je machines, apparatuur en verschillende gereedschappen het beste kunt gebruiken. Allerlei technieken maak je jezelf eigen tijdens je opleiding tot Constructiewerker. Denk bijvoorbeeld aan buigen, walsen, kanten, zagen, boren en lassen. Bij elke opleiding bij Tetrix komen ook algemene vakken als Nederlands en rekenen aan bod, want ook als Constructiewerker krijg je hiermee te maken.

De officiële opleidingsnaam van deze opleiding is per 1 september 2023: Medewerker Productietechniek met uitstroomrichting constructiewerker.


Opleidingsinformatie

Waar kun je werken als constructiewerker?
Als constructiewerker werk je voornamelijk bij constructiebedrijven, die uiteenlopende constructies vervaardigen. Dit zijn vaak middelgrote bedrijven die zich bevinden in de sectoren constructiebouw, machine- en apparatenbouw en ook de transportmiddelen industrie, met name de scheepsbouw.
Kan ik hierna doorleren?

Na het behalen van je opleiding kun je verder leren op MBO niveau 3. Zie hier meer informatie over de opleiding Allround Constructiewerker op MBO niveau 3

Wat ga ik verdienen als Constructiewerker?

Een BBL opleiding bestaat uit een combinatie van leren en werken. Wanneer je aan het werk gaat verdien je natuurlijk ook salaris. De hoogte van je salaris is afhankelijk van je leeftijd en de cao waar jouw leerbedrijf bij aangesloten is. Ben je benieuwd wat je kunt gaan verdienen tijdens de opleiding Constructiewerker?

Wat is het rooster?

Je volgt deze opleiding volgens het "BBL+" principe. Dat betekent dat je per week gemiddeld 1 dag theorie, 1 dag praktijk volgt en drie dagen gaat werken bij jouw leerbedrijf. Bekijk snel hoe jouw rooster voor de opleiding tot constructiewerker eruit kan gaan zien!

Wat zijn de kosten van deze opleiding?

Als je een opleiding volgt bij Tetrix word je opleiding betaalt door het leerbedrijf. Daarnaast krijg je elke maand salaris. Er zijn een aantal dingen die je wel zelf moet betalen, zoals een gereedschapskist en je schoolboeken. Bekijk snel wat de kosten zijn van de opleiding constructiewerker!

Hoe kom ik aan een leerbedrijf?

Zonder leerbedrijf kun je geen BBL+ opleiding bij Tetrix starten. Als stelregel houden we aan dat je vóór 1 juli (als je in september start) zicht moet hebben op een leerwerkplek. Hoe eerder je begint met zoeken, hoe groter de kans dat je een leerwerkplek vindt. Maar hoe kom ik aan een leerbedrijf? Na je inschrijving, kom je vanzelf bij onze introductietraining. Tijdens deze training vertellen we je hier van alles over! Je kunt namelijk zelf op zoek gaan naar een leerbedrijf of kiezen uit een van de aangesloten leerbedrijven van Tetrix. We helpen je met zoeken! Bekijk hoe je een leerbedrijf kan vinden voor de opleiding constructiewerker!

Op welke locatie kan ik deze opleiding volgen?

De praktijklessen kun je volgen bij Tetrix Den Helder, Heerhugowaard en Zaandam. De theorie kun je volgen bij een ROC naar keuze:

  • Horizon College Heerhugowaard
  • Vonk (voorheen ROC KOP) Den Helder
  • ROC van Amsterdam
  • Regio College Zaandam