Monteur Mechatronica

In het kort

Niveau 2
Looptijd 2 jaar
Diploma Monteur Mechatronica
Locatie Amsterdam, Den Helder, Heerhugowaard en Zaandam
Schrijf je in voor deze opleiding

Monteur Mechatronica

Alles is mechatronica.

Waar zouden we zijn zonder elektronica en apparaten die ons leven makkelijker maken. En ons werk verlichten. Deze apparaten kunnen steeds meer. Ovens die je met je app kunt bedienen. Robots in de zorg die verpleegkundigen ondersteunen. Sorteermachines in een distributiecentrum. Industriële automatisering. En ga zo maar door. Mechatronica zit in alles.

Als je de BBL opleiding Monteur Mechatronica niveau 2 volgt krijg je een brede basis. Denk bijvoorbeeld aan lassen, stellen en monteren, werktuigbouw en elektrotechniek. Maar ook 3D printen en werken met robotica hoort erbij. Door deze brede basis kun je op heel veel plekken terecht na de opleiding.

Een mechatronica leerling is veelzeidig

Je houdt je bezig met mechanica, electronica en besturingstechniek en ontwerpt, bouwt én programmeert bewegende producten. Tijdens je BBL opleiding tot Monteur Mechatronica bepaal je in overleg met jouw leerbedrijf en Tetrix hoe breed jouw opleiding wordt. Maatwerk voor jou dus. Want ook vakken als hydrauliek of PLC-techniek kun je toevoegen aan jouw opleiding als je dat wat lijkt. Lekker afwisselend ook!

Een monteur mechatronica blijft altijd door leren

Als Monteur Mechatronica ben je eigenlijk nooit uitgeleerd. Door alle ontwikkelingen in jouw vakgebied is het belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen. Als je klaar ben met jouw opleiding tot Monteur Mechatronica op niveau 3 kun je dan ook makkelijk doorstromen naar de opleiding Eerste Monteur Mechatronica op niveau 3. En als je dan nog niet uitgeleerd ben is er ook nog een niveau 4 opleiding. Volop kansen om jezelf te ontwikkelen dus!