Monteur Mechatronica (BBL)

In het kort

Niveau 2
Looptijd 2 jaar
Diploma Monteur Mechatronica
Locatie Amsterdam, Den Helder, Heerhugowaard en Zaandam

Modules

Algemene vaardigheden (o.a. 2D tekenen, schema lezen, symbolen, tekeninglezen en VCA basisveiligheid)
Basisvaardigheden metaal (o.a. aftekenen, buigen, tappen, kanten, knippen, snijden, draaien en lassen)
Basisvaardigheden elektrotechniek (o.a. wissel- en gelijkspanning, meten, motoren, bedraden en foutzoeken)
Vaardigheden pneumatiek/hydrauliek
Vaardigheden aandrijftechniek (o.a. monteren, stellen van lagers en assen, uitlijnen van aandrijvingen)
Schrijf je in voor deze opleiding

Monteur Mechatronica (BBL)

Als je de BBL opleiding Monteur Mechatronica niveau 2 volgt krijg je een brede basis. Denk bijvoorbeeld aan lassen, stellen en monteren, werktuigbouw en elektrotechniek. Maar ook 3D printen en werken met robotica hoort erbij. Door deze brede basis kun je op heel veel plekken terecht na de mechatronica opleiding.

Waar zouden we zijn zonder elektronica en apparaten die ons leven makkelijker maken. En ons werk verlichten. Deze apparaten kunnen steeds meer. Ovens die je met je app kunt bedienen. Robots in de zorg die verpleegkundigen ondersteunen. Sorteermachines in een distributiecentrum. Industriële automatisering. En ga zo maar door. Mechatronica zit in alles.

Een mechatronica leerling is veelzeidig

Je houdt je bezig met mechanica, electronica en besturingstechniek en ontwerpt, bouwt én programmeert bewegende producten. Tijdens je BBL opleiding tot Monteur Mechatronica bepaal je in overleg met jouw leerbedrijf en Tetrix hoe breed jouw opleiding wordt. Maatwerk voor jou dus. Want ook vakken als hydrauliek of PLC-techniek kun je toevoegen aan jouw opleiding als je dat wat lijkt. Lekker afwisselend ook!

Je blijft leren!

Als Monteur Mechatronica ben je eigenlijk nooit uitgeleerd. Door alle ontwikkelingen in jouw vakgebied is het belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen. Als je klaar ben met jouw opleiding tot Monteur Mechatronica op niveau 3 kun je dan ook makkelijk doorstromen naar de opleiding Eerste Monteur Mechatronica op niveau 3. En als je dan nog niet uitgeleerd ben is er ook nog een niveau 4 opleiding. Volop kansen om jezelf te ontwikkelen dus!

Inschrijven vóór 1 mei 2020!

De landelijk geldende aanmelddatum voor toekomstige studenten met toelatingsrecht is, in verband met het coronavirus, verschoven van 1 april 2020 naar 1 mei 2020. Wil je in augustus 2020 starten met een mbo-opleiding (BBL) bij Tetrix? Meld je dan voor 1 mei 2020 aan. Je bent dan, als je voldoet aan de toelatingseisen, zeker van een plek bij de opleiding en locatie van jouw keuze. Daarom is het mogelijk om vrijblijvend in te schrijven! Uitschrijven is te allen tijde mogelijk! BELANGRIJK! Er zijn ruim voldoende leerbedrijven die op zoek zijn naar JOU!

Twijfel je nog? 

Maak gebruik van onze HULPLIJNEN!  Onze opleidingsadviseurs staan paraat om al jouw vragen te beantwoorden. Zij kunnen je alles vertellen over de opleidingen, de locaties, de lesstof, bbl opleidingen, werken en leren, salaris en hoe je kunt inschrijven bij Tetrix Techniek! Neem contact op via de mail, bel of app op het mobiele nummer.