fbpx

Monteur Service en Onderhoud (BBL+)

In het kort

Niveau MBO 2
Looptijd 2 jaar
Diploma MBO 2 Monteur Service en Onderhoud
Locatie Amsterdam of Zaandam
Startdatum Ieder moment (regulier september 2023)
Kosten Opleiding wordt betaald door het leerbedrijf
Toelatingseis Minimaal VMBO BB of MBO 1 diploma

Modules

Algemene vaardigheden
Metaalbewerking
Elektrotechniek
Besturingstechniek
Aandrijftechniek
Keuzevakken E-plan - SolidWorks - Frezen conventioneel - NEN3140 VOP - NIL lasdiploma
Schrijf je in voor deze opleiding

Monteur Service en Onderhoud (BBL+)

Wat doe je eigenlijk niet?

Een servicemonteur werktuigbouw is van vele markten thuis. Je kunt op allerlei locaties aan de slag, van technische dienst tot klantlocatie. Geen dag is hetzelfde. Er is steeds weer een ander technisch probleem dat jij moet verhelpen of voorkomen. Bij steeds weer een andere machine. Je inspecteert en herstelt en zorgt ook (afhankelijk van je functie) voor het inregelen en gebruiksklaar maken van apparatuur. Je onderhoudt, controleert, repareert en verbetert. Je bedenkt creatieve oplossingen en neemt besluiten. Wat doe je eigenlijk niet?

Als servicemonteur ben je behulpzaam en klantvriendelijk. Je gaat voorzichtig om met de spullen waarmee je werkt. Ook let je goed op de veiligheid van jezelf en de mensen om je heen. Bovendien kun je zorgvuldig en nauwkeurig werken.

Bij Tetrix ga je voor een gesmeerde toekomst

Bij Tetrix word je optimaal klaargestoomd voor een gesmeerde toekomst als onderhouds- en servicemonteur. Wij werken nauw samen met het bedrijfsleven en kunnen je daarom precies die opleiding bieden waar jouw toekomstige werkgever om vraagt. Je kunt jezelf bovendien specialiseren of verbreden, met bijvoorbeeld een keuzedeel elektrotechniek, flensmontage of PLC-technieken. Zo vergroot je je waarde en kun je nóg meer kanten op. Dus aarzel niet en ga er gewoon voor. 


Opleidingsinformatie

Waar kun je werken als monteur service & onderhoud?

Eigenlijk overal waar machines en apparaten worden gebruikt. Dit kan zowel in de eigen productiehal van een groot productiebedrijf als bij een klant op locatie.

Kan ik hierna doorleren?

Na het behalen van je opleiding kun je verder leren op MBO niveau 3. Zie hier meer informatie over de opleiding Eerste monteur service en onderhoud op MBO niveau 3.

Wat ga ik verdienen als Monteur Service en Onderhoud?

Een BBL opleiding bestaat uit een combinatie van leren en werken. Wanneer je aan het werk gaat verdien je natuurlijk ook salaris. De hoogte van je salaris is afhankelijk van je leeftijd en de cao waar jouw leerbedrijf bij aangesloten is. Ben je benieuwd wat je kunt gaan verdienen tijdens een opleiding Monteur Service & Onderhoud?

Wat zijn de kosten van deze opleiding?

Als je een opleiding volgt bij Tetrix word je opleiding betaalt door het leerbedrijf. Daarnaast krijg je elke maand salaris. Er zijn een aantal dingen die je wel zelf moet betalen, zoals een gereedschapskist en je schoolboeken. Bekijk wat de kosten zijn van de opleiding tot Servicemonteur Werktuigbouw!

Wat is het rooster?

Je volgt deze opleiding volgens het "BBL+" principe. Dat betekent dat je per week gemiddeld 1 dag theorie, 1 dag praktijk volgt en drie dagen gaat werken bij jouw leerbedrijf.

Hoe kom ik aan een leerbedrijf?

Zonder leerbedrijf kun je geen BBL+ opleiding bij Tetrix starten. Als stelregel houden we aan dat je vóór 1 juli (als je in september start) zicht moet hebben op een leerwerkplek. Hoe eerder je begint met zoeken, hoe groter de kans dat je een leerwerkplek vindt. Maar hoe kom ik aan een leerbedrijf? Na je inschrijving, kom je vanzelf bij onze introductietraining. Tijdens deze training vertellen we je hier van alles over! Je kunt namelijk zelf op zoek gaan naar een leerbedrijf of kiezen uit een van de aangesloten leerbedrijven van Tetrix. We helpen je met zoeken! Bekijk hoe je een leerbedrijf kunt vinden voor de opleiding Monteur Service & Onderhoud!

Op welke locatie kan ik deze opleiding volgen?

De praktijklessen kan je volgen bij Tetrix Amsterdam of Zaandam. Voor de theorie ga je naar het ROC van Amsterdam of het Regio College Zaandam.