fbpx

Verspaner (BBL+)

In het kort

Niveau MBO 2
Looptijd 2 jaar
Diploma MBO 2 Verspaner
Locatie Amsterdam*, Zaandam
Startdatum September 2021
Kosten Opleiding wordt betaald door je leerbedrijf

Modules

Algemene vaardigheden 2D tekenen, tekening lezen, veiligheidsinstructies en VCA basisveiligheid.
Metaalbewerking Aftekenen, zagen, vijlen, boren, tappen en verzinken.
Conventioneel draaien en frezen Handmatige bediening van de draai- en freesbank, machines instellen, materiaal bewerken in de juiste volgorde, rekening houden met maattoleranties en het maken van eenvoudige tot en met complexe producten.
CNC (computergestuurd) draaien en frezen Het leren kennen van de draai- en freesbank die doorde computer (CNC) wordt aangestuurd, het beladen en het afstellen van gereedschappen, het programmeren en simuleren van het gemaakte programma en het maken van eenvoudige producten.
Schrijf je in voor deze opleiding

Verspaner (BBL+)

Waar zie jij jezelf werken na je opleiding? Als Verspaner is er heel veel mogelijk! Van ICT bedrijf tot televisiestudio. En van ziekenhuis tot de luchtvaart. The sky is the limit! Verspaners zijn veelgevraagde vakmensen. Dus als je kiest voor een toekomst als Verspaner, kies je voor een toekomst met zekerheid.

Wat leer je tijdens deze opleiding?

  • Machines klaarmaken voor productie
  • Instellen van een CNC, frees- of draaimachine
  • Boren, frezen en andere verspanende bewerkingen
  • Onderhouden van machines en gereedschappen
  • Meten en controleren van je eigen werk

Een echte precisieverspaner

Tijdens de BBL opleiding tot Verspaner (mbo-2) leer je hoe je precisiedelen maakt voor allerlei toepassingen. Om dit te kunnen leer je draaien, frezen, slijpen en polijsten. Tijdens de MBO 2 opleiding focus je je op zowel de handmatige als de computergestuurde bediening van machines. Kortom, conventioneel en CNC verspanen. Uiteraard kun je na deze opleiding verder leren. Tijdens de MBO 3 opleiding tot Allround Verspaner die je in 2 jaar kunt doen, leer je hoe je machines kunt programmeren om precisieonderdelen precies op maat te maken.

Werk genoeg voor een verspaner

Een Verspaner heeft gevarieerd en uitdagend werk. Geen dag is hetzelfde. Waar je gaat werken is aan jou. Wil je liever met je handen bezig zijn of voel je meer voor computers? Of wat dacht je van 3D printers? Allemaal technieken die jij als geen ander leert te beheersen. Net als bij de andere opleidingen van Tetrix is het mogelijk om je te specialiseren. In frezen, programmeren, kotteren, 3D-printen.... Dus. Hoe ziet jouw toekomst als Verspaner eruit?

Praktische informatie

  • Je opleiding wordt BETAALD door het leerbedrijf waar je gaat werken en leren
  • Je kunt theorie van het ROC van Amsterdam of het Regio College in Zaandam, dit bepaal jij zelf!

* Als je de opleiding doet in Amsterdam, ga je voor de praktijklessen naar Tetrix Zaandam.