Nieuws

Nieuwe mbo niveau 4 opleidingen!

Vanaf komend schooljaar (2020/2021) gaan er twee nieuwe niveau 4 opleidingen van start. Het betreft de doorstroomopleidingen Constructie- en plaattechnoloog en de opleiding Verspaningstechnoloog. Beide opleidingen worden gegeven in samenwerking met het ROC van Amsterdam. Leerlingen met een mbo niveau 3 diploma in de betreffende vakrichting kunnen doorstromen in een twee-jarige vervolgopleiding.

Met deze twee nieuwe niveau 4 opleidingen verbreden wij het opleidingsaanbod voor vmbo TL'ers en doorstromers vanuit mbo niveau 3. Naast de Constructie- en plaattechnoloog en Verspaningstechnoloog is de opleiding Technicus Mechatronica Systemen (niveau 4) al een jaar van start. Bij deze opleidingen wordt er gebruikt gemaakt van een digitaal platform, waar lesmateriaal, hulpvideo's, opdrachten en antwoorden beschikbaar zijn. In deze omgeving is het gemakkelijk voor onze praktijkdocenten om de voortgang van leerlingen te monitoren.

NEW! Constructie- en plaattechnoloog

Wat doet een constructie- en plaattechnoloog. De constructie- en plaattechnoloog werkt zelfstandig en maakt maatwerkproducten, seriewerk en meer complexe constructies. De serie variëren van enkele stuks tot wat grotere series. Hij werkt met zowel met conventionele als met CNC-gestuurde machines en robotica. Ook schrijft en test de constructie- en plaattechnoloog de benodigde CNC programma's. Hij werkt met de meest actuele technieken en past deze verschillende technieken toe, zowel scheidend, vervormend als verbindend. Hij werkt nauwkeurig , heeft goed ruimtelijk inzicht en onderhoudt goede interne communicatie. Verder heeft de constructie- en plaattechnoloog een goed overzicht van het bedrijf waardoor hij in staat is processen te verbeteren. Hij is werkzaam in de maakindustrie, in bedrijven die omkastingen voor machines en apparaten vervaardigen en toeleverende bedrijven (bron SBB).

NEW! Verspaningstechnoloog

Wat doet een verspaningstechnoloog? De leerling maakt onderdelen van gereedschappen en apparaten voor verschillende hightech-bedrijven. Hij werkt op locatie, dus zijn werkplek wisselt. Hij is breed inzetbaar en denkt inhoudelijk mee in het productieproces. Hij bekijkt of een product te maken is en adviseert over de manier waarop. Hij heeft veel technische kennis en kan werken met verschillende soorten meetapparatuur. Naast het inhoudelijke werk zorgt hij voor een zo optimaal mogelijk productieproces. Hij maakt en test hij CNC-programma’s om producties continu te kunnen laten draaien. De verspaningstechnoloog heeft een adviserende en probleemoplossende rol. Hij is verantwoordelijk voor het productresultaat (bron SBB).

Technicus Mechatronica Systemen

Wat doet een Technicus Mechatronica Systemen? De technicus mechatronica systemen installeert mechatronische producten bij elektrotechnische of metaalbedrijven. Daarnaast houdt hij zich bezig met het ontwerpen en testen van nieuwe producten. Hij werkt zowel binnen het bedrijf als op locatie. Hij heeft uitgebreide technische kennis van de werking van installaties en hij werkt nauwkeurig. De technicus mechatronica systemen is verantwoordelijk voor zijn eigen werkzaamheden en hij heeft een begeleidende rol. Bij het testen van de producten is hij verantwoordelijk voor het werk dat de monteurs opleveren (bron SBB).

Meer weten over deze opleidingen? Neem contact op via het contactformulier of bekijk de opleidingen op de website!

 

 

MBO niveau 4 opleidingen