fbpx

Examens voor cursisten offshoretraining

Tetrix verzorgt voor een van haar klanten een maatwerk offshore-opeleidingstraject. Vandaag is een spannende dag voor een zestal cursisten die de opleiding Flensmonteur Vaktechniek volgen. De cursisten, werkzaam in de industrie en die voor hun werk flensverbindingen openen en sluiten, volgen op locatie van Tetrix Techniekopleidingen in Den Helder de opleiding. Vanmiddag zullen zij hun theoretische kennis en praktische kennis toetsen in het landelijk examen. Doel van de training is door middel van kennisuitbreiding zoveel mogelijk “bron”lekkage, diffuus lekverlies en overige schades aan installaties, personen en milieu te voorkomen. De opleiding maakt deel uit van een reeks offshoretrainingen en -opleidingen die bij Tetrix wordt gevolgd.

Opleidingstraject op maat voor offshoremedewerkers

De cursisten hebben al eerder de training Werken aan flensverbindingen volgens protocol met torque en tensioning gevolgd. Vergezeld van twee nieuwe collega-cursisten wordt de cursusgroep uitgebreid naar acht cursisten en zal het opleidingstraject worden afgesloten met een theorie- en praktijktraining Pijpfitting. In deze laatste training krijgen de cursisten te maken met isometrisch tekening lezen, leren zij welke type afsluiters, flenzen, filters en pakkingen er zijn en leren zij hoe ze het beste zaaglengtes kunnen berekenen van pijpstukken. In de praktijk zullen deze pijpstukken vervolgens worden ingemeten en worden flenzen samengesteld. In een samengestelde eindopdracht die bestaat uit een theorie- en praktijktoets wordt getoetst of de kennis die de cursisten de afgelopen dagen van een professional bij Tetrix Techniekopleidingen heeft geleerd, ook op de juiste wijze wordt toegepast.

Van maatwerk tot gratis niveaubepaling

Tetrix heeft bovenstaand trainings- en opleidingstraject op maat samengesteld voor haar klant, zodat de cursist zo optimaal mogelijk is getraind voor de werkzaamheden waarin de kennis en kunde moet worden toegepast. Naast cursussen op maat, verzorgt Tetrix ook standaardcursussen die periodiek verzorgd worden. Bent u niet zeker van uw instroomniveau of bent u werkgever en wilt u weten of de training of opleiding geschikt is voor uw medewerker? Tetrix biedt gratis praktische niveaubepalingssessies. In een dagdeel wordt middels een praktisch assessment beoordeeld op welk niveau u of uw werknemer acteert. Hierdoor krijgt u inzicht in uw eigen niveau of in dat van de kandidaat. Handig voor het opstellen van een persoonlijk opleidingsplan. Dus heeft u een opleidingsvraagstuk? Bel ons via telefoonnummer 0800 – 858 0 858, wij helpen u graag. Voor vandaag wenst Tetrix Techniekopleidingen alle cursisten heel veel succes met het examen!