fbpx

NIEUW! Cursus IWP Meester lasser

In deze blog stellen wij vijf vragen over de (nieuwe) Cursus IWP (Meesterlasser) aan opleider Marnix Sombroek. De cursus tot International Welding Practitioner is bedoeld voor lassers die werken in of willen doorgroeien naar een leidinggevende functie waarbij je toezicht houdt op praktische werkzaamheden bij het lassen van verschillende materiaalsoorten en lasprocessen. De lascursus wordt ook wel de opleiding tot meesterlasser genoemd.

Wie zijn wij? Wie ben ik?

Marnix Sombroek Techniekopleider Tetrix - Ik heb een passie en liefde voor lastechniek

Mijn naam is Marnix Sombroek en ik ben Techniekopleider Lassen bij Tetrix. Met veel plezier leid ik de nieuwe generatie vakvaardige lassers op. Uit eigen ervaring en enthousiasme voor het vak, heb ik zelf ook de behoefte om tijdens en na mijn professionele carrière verder te groeien. Wat begonnen is bij IWP heb ik daarna met veel plezier IWT en IWI-C afgerond in combinatie met VTw-2 en MT2. Terugkijkend naar mijn eigen (leer)pad, is het behalen van mijn IWP diploma de eerste stap geweest naar een verdieping die ik zocht.

Een echte eyeopener om mijn eigen vaardigheden als lasser op een andere manier te ervaren en begrijpen. Ik heb het zelf als ontzettend leerzaam (én erg leuk) ervaren. Waarom doe je de dingen zoals je die doet als lasser? Als je reden weet waarom, voegt dat ook gelijk iets toe aan het uitvoeren van het werk zelf! In kwaliteit maar ook zingeving. Dus reden genoeg om dit ook te willen aanbieden en toe te voegen aan het programma van Tetrix voor leven lang ontwikkelen. (LLO)

Wat voegt deze cursus toe aan je functie als lasser?

Deze cursus brengt je naar een nieuw level op het gebied van lassen. Je gaat op een andere manier naar het lassen kijken. Na het afronden van deze cursus ben je veel meer bewust van wat je aan het doen bent. Met welk materiaal ben je aan het werk, waarom je bepaalde lastechnieken toepast en bovendien ben je in staat om je collega’s ook naar een hoger niveau te brengen.

De verdieping en kennis geeft je de mogelijkheid om breder inzetbaar te zijn. Denk aan bijvoorbeeld om de schakel vormen tussen de werkplaats chef, engineer en lascoördinator. Als je ambities hebt om door te groeien naar een leidinggevende functie is dit een waardevolle plek om te beginnen!

Hoe kun jij de deelnemers als techniek opleider meenemen door het traject?

Ik heb het allemaal zelf mogen ervaren en meemaken, ik ben een man van de praktijk en begrijp heel goed wat er van je verwacht wordt op een werkdag, in combinatie met mijn ervaring als opleider heb ik veel ervaring met verschillende soorten studenten. Hierdoor leer je schakelen om een diverse groep mensen mee te nemen in de praktijk en theorie lessen.

Waarom zou een werkgever een meesterlasser in huis moeten hebben?

Er zijn veel belangrijke redenen! Zelfs die invloed kunnen hebben op het bestaansrecht van de organisatie! Hoe beweegt een organisatie mee in een groeiende vraag naar een alsmaar hogere kwaliteit? Hoe worden werknemers uitgedaagd om zich verder te ontwikkelen? En worden er perspectieven geboden om werknemers te laten groeien in hun vak en aan ons te binden?

Hoe organiseer je een bredere inzetbaarheid van mensen en borg je het werk?

Binnen ons programma voor een LLO (leven lang ontwikkelen) biedt de cursus IWP  een bredere inzetbaarheid en kwalificatie om (deel)taken van een voorman of las-coördinator over te nemen. Maar ook de potentie om de vaak gewenste schakel te vormen tussen het bedenken en uitvoeren die uiteindelijk kan bijdragen aan een kwalitatief hogere output en verbeterde efficiëntie. Het programma biedt de werknemer de kans om zichzelf te ontwikkelen en uit te dagen. Dit vertelt ze ook dat  een organisatie (groei)kansen biedt en samen met hun investeert in de toekomst!

Meer informatie over deze cursus IWP.
Bekijk ook ons aanbod voor het behalen van een lascertificaat/lasserskwalificatie.