\\.Voordelen MBO-opleiding Tetrix

Er zijn twee soorten mbo-leerwegen: de bol en de bbl. Beide leiden tot hetzelfde diploma. Het grote verschil tussen de bol en de bbl, is het percentage beroepspraktijkvorming (bpv). Die is in de bbl-variant veel groter dan in de bol-variant. Met andere woorden, de bbl-opleiding is meer beroepspraktijk gericht en de bol-opleiding is meer theoretisch gericht. Gemiddeld bestaat een bbl-opleiding uit 1 dag per week theorie, 1,5 dag praktijk bij Tetrix en 2,5 dag bij een erkend leerbedrijf. Ook verdien je tijdens de bbl-opleiding een salaris.

BBL opleidingen

Tetrix biedt ook bbl-opleidingen, maar doet er nog nét een schepje bovenop!

Wij zorgen ervoor dat je meer leert; breder in je vakgebied maar ook verdiepend en altijd op wens van het leerbedrijf en jouzelf. Het leerbedrijf schakelt Tetrix in om één dag per week extra bedrijfsgerichte training te volgen. Je kunt die ene dag projectmatig met medestudenten aan de slag gaan met een opdracht of werkt individueel aan een realistische opdracht uit de praktijk. Ook kun je meerdere extra certificaten en diploma’s halen, zoals het vca- en diverse NIL-lasdiploma’s. Tetrix biedt een beschermde bbl-opleiding waar begeleiding, coaching en continu contact met het leerbedrijf voorop staat!

De voordelen van Tetrix op een rijtje:

  • Praktijkgerichte mbo-opleiding met een hoog slagingspercentage
  • Betere inzetbaarheid voor de arbeidsmarkt door naast landelijk mbo-diploma ook meerdere erkende branchecertificaten te behalen (VCA, NIL-lasdiploma, NEN3140 etc.)
  • Werken en tegelijk (bbl)
  • Salaris tijdens je opleiding
  • Niet direct de volledige stap naar het bedrijfsleven maar ook geen hele dagen op school (bol): afwisselend rooster in het leerbedrijf,op het ROC en bij Tetrix
  • Persoonlijke begeleiding door opleidingsadviseur en techniekopleider

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: